Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Skandar Graun

Skandar Graun

Nép: Ork-Ember-Erdőlakó.

Faj: fél-ork

Nem: hím

Kor: 32 éves Now...

Kaszt: harcos-pap

Jellem: kaotikus gonosz(Nem hinném hogy mindíg.......:)

Istenei: Yvorl, a káosz istene
Mark'Yhennon, a rend istene

Képességek: Ahhoz, hogy tudjon varázsolni, imádkoznia kell az istenéhez (aki akár mindkettő is lehet)
Skandar Graun tud papi varázslatokat használni, amik: parancsvarázslat
gyógyítás, védelem a tűztől/fagytól, Étel-ital teremtés is lehetnek....stb
Papi mivoltából képes memorizálni varázsigéket,aminek a mennyisége változik,függ a fáradságtol és az istenek kegyelmétöl.....lehet1-3-4-6-8-10-300...stb.
Kitünően bánik a láncos buzogányával.
Ismeri a KÁOSZ SZAVA-t (BOSSZÚ), ami hatására kisebb-nagyobb káosz keletkezik...
A Káosz Szavát naponta egyszer haszálhatja és nem kell neki memorizálnia...

Egy példa: A manók táborában Skandar Graun aktiválta a káosz szavát és elszabadult a pokol...
-BOSSZÚ!!! -üvöltötte Skandar Graun.-
Ennek hatására a manók különféle bolondságokat műveltek...
Az egyik a földön úszni akart...
A másik az égő parazsat ölelgette...
A harmadik a saját tőrét akarta megenni...
A negyedik fetrengett a röhögéstől...
Az ötödik ugrált és kiabált, mint akinek elment az esze...

(Ilyen egy kaotikus világ. Melyben Skandar Graun, a két lábon járó pestis él, mozog, lélegzik. S ahogy a mondás is tartja:
Skandar Graun olyan akár a két lábon járó petis, a barátai elhullanak mellőle...)


Jelenlegi Felszerelés: Egy láncos buzogány, ami a vakítással rendelkezik,Varázs kesztyü ami rettenetes erővel bír....(egyik kincse:)Sheenka a szlád Gyűrűje,Peltár Gyűrűje,Zhénia Gyűrűje,3-db Dobótör,gyilok és egy aranyozott láncing, ami 4 féle varázsigét bír: 1. az aki viseli eme láncinget és beleesik a vízbe, az körül egy buborék keletkezik,
2. képes megidézni egy démont.(Leon Silver-Lensver...)
3. regenerálodás varázslatot tud vele varázsolni.
4. védelmet ad a mentális támadások ellen.

Élettörténet:
Skandar Graun, az ember apától és ork anyától született harcos-pap sosem tudja megbocsátani a világnak félvér mivoltát, és fogadalmat tesz, hogy kiírtja az összes embert, de legfőbbképpen egy Peltár nevű varázslót, szülei gyilkosát. Ám az idők folyamán Peltárból hatalmas varázsló lett, míg Skandar Graun csak egy koszos korcs maradt.
A félork buzgón imádkozik és istene segítségét kéri. Azonban Yvorl, a Káosz istene csak akkor hajlandó támogatni őt, ha előbb a szolgája azzal bizonyítja érdemességét, hogy megszerzi a Káosz Szavát, a sokak által kutatott, ősidőkben eltűnt varázsszert.
Skandar Graun útra kel szedett-vetett társaival, hogy végrehajtsa a feladatot és bevégezze bosszúját, ám hamarosan rádöbben, hogy a célhoz vezető út göröngyösebb, mint képzelte. A mogorva félvér olyan gigászi küzdelembe sodródik, amit korábban elképzelni sem bírt.
Skandar Graun, Yvorl isten félvér ork harcos-papja hosszú időn át sínylődik legveszedelmesebb ellensége, Feketebotos Mark’yhennon legsötétebb tömlöcében. Egymást követik a gyötrelmek, és a szerencsétlen félork már lemondott az életről, megadná magát az elkerülhetetlen sorsnak, ám könyörtelen kínzói még meghalni sem hagyják...
Kissé kínos, ha valaki arra tér magához, hogy leggyűlöltebb ellensége vártömlöcében hever megláncolva. És még kínosabb, ha rádöbben, hogy azért került ide, mert megölte ellensége egyik legkedvesebb emberét. És ha erre nem döbben rá magától, hát válogatott kínzásokkal készséggel rádöbbentik az arra illetékes kínzómesterek. És hogy mi lehet még ennél is kínosabb? Talán az, amikor a fogoly már azért könyörög, hogy engedjék meghalni, és még ennek a kívánságának sem tesznek eleget. Lehet, hogy valamit terveznek vele?
Skandar Graun nem raboskodik hosszan. Belátja tévedéseit, hűségesküt tesz Mark’yhennonnak, s részese lesz annak a világhódító különítménynek, melynek feladata, hogy akár a föld alól is előkerítse a kis boszorkányt, Xilanne-t, de még inkább értékes zsákmányát, a Káosz Szívét. Azonban még nem is sejtik, hogy már gyülekeznek ellenük a Káosz erői, és hamarosan sor kerül a legmonumentálisabb küzdelemre, amely a Káosz és a Rend harcában valaha is előfordult.

Skandar Graun sanyarú napjai egyszer mégis csak véget érnek, és a félork belesodródik a leghatalmasabb háborúba, mely valaha is létezett a Káosz és a Rend erői között. A hadjárat elindul, ám csak kevesen tudják, miféle sötét terveket szőnek a háttérben titokzatos hatalmak. Árulás, csalárdság, borzalmas mészárlás veszi kezdetét...

Feketebotos Mark'yhennon hadjáratát elárulták, a stafétát a Káosz erői vették át, s a Kondor Birodalomra rossz idők járnak. Grooms várát hosszú hónapok óta ostromolják, s az elkerülhetetlen végkimenetel már nem várathat sokáig magára. Vajon ki szerzi meg Groomarból a Káosz Szívét? Az áruló Ywerd vagy Derek Cuman, Yvorl isten főpapja? Vagy talán Mark'yhennon maga száll harcba a világ sorsát eldöntő varázsszerért?

S mi esélye lehet a Káosz és a Rend mindent elsöprő, hatalmas háborújában egy hitevesztett, kiábrándult, elerőtlenedett félork harcos-papnak, Skandar Graunnak és bamba óriás kedvesének?
Skandar Graun, a félork harcos-pap és társa, Ywerd visszatérnek Yennon Szigetére, hogy a megszerzett Káosz Szíve segítségével kiszabadítsák a fiatal harcos apját, akit egykor maga a Feketebotos Mark’yhennon ősmágus börtönzött be. A mágikus szertartásba azonban hiba csúszik, s bekövetkezik az amitől még a leghatalmasabb mágusok is rettegtek: A KÁOSZ ELSZABADUL.
A Rend erődítményében tomboló lény maga az iszonyat, s akik szembeszállnak vele, halálukkal csak a lény erejét táplálják. S Skandar Graunnak döntenie kell: a végső nagy küzdelemben kinek az oldalára áll...

Skandar Graunnak sikerül teljesítenie a feladatait és egy új kalandra szomjazik. Így került ide Erathiába is, mert egy hatalmas varázsló egy dimenziónális térvarázslatot varázsolt, ami egy jukat vésve Erathia dimenziójába átjutatta Skandar Graunt. A varázsló nem jött vele.
Azóta Skandar Graun itt bolyong...

 Gyermekei.

Alek Gavaj

Legjobb barátai voltak: Kucsum
Xilanne
Hilgar
és még sokan mások...

Legjobb barátai,kik élnek:
Chlovia
Leon Silver
és a jó öreg Baltás Bodin...

--------------------------------------------------------------------------------
Skandar Graun Dala:

Víz falja a partot, beköszönt a dagály,
A jó Skandar Graunt nem fogja a ragály,
Sötét felhők takarják el hamarost a napot,
Nem eszik oly forrón az ork harcos-papot.